Wat u bij ons kunt verwachten is de nieuwste techniek op het gebied van haartransplantatie, te weten:
 
Partial Longitudinal Follicular Unit Extraction (PL-FUE) ook wel 
HaarStamcel Transplantatie® door middel van FUE genoemd.

 http://www.haarstichting.nl/uploads/images/FUE%20haartransplantatie%202.JPGPL-FUE gaat in een paar stappen. In eerste instantie wordt het donorgebied geschoren. Vervolgens wordt dit gebied verdoofd. Daarna nemen we met een speciale naald van 0,5 mm. kleine stukjes weefsel van de haarzakjes (grafts) weg uit het donorgebied en blijven er stamcellen zitten. Doordat er weefsel met stamcellen achterblijft in het donorgebied kan het haarzakje zich weer herstellen en groeit het haar in het donorgebied gewoon weer terug. Na het wegnemen van het donorhaar worden er vervolgens gaatjes in het ontvangstgebied gemaakt met dezelfde speciale 0,5 mm naald. Aansluitend worden de grafts één voor één getransplanteerd naar het ontvangstgebied. Bij het inplanteren van de grafts kijken wij vooral naar de natuurlijke haarlijn en haargroei. Wij houden rekening met kruinen en de overloop in het bestaande haar zal heel natuurlijk verweven worden.        
 
De wetenschappelijke benaming “Partial Longitudinal Follicular Unit Extraction”, is in de praktijk niet een benaming die eenvoudig uit te leggen is. Daarom wordt Partial Longitudinal Follicular Unit Extraction (PL-FUE), ook wel HaarStamcel Transplantatie® genoemd.

Met de PL- FUE-techniek kan het medisch team van Turkije één sessie tot wel 7.000 Follicular units (grafts) transplanteren. Dit zijn ongeveer 21.000 haarwortels.

Het grote voordeel van een haartransplantatie in Turkije is dat er veel grafts in een keer getransplanteerd kunnen worden, deze aantallen kunnen in geen kliniek in Nederland geëvenaard worden. Dit komt omdat ze zeer ervaren zijn en met een groot team als een geoliede machine samenwerken. De prijzen in Nederland zijn vele malen hoger doordat er in Nederland een ander belastingklimaat heerst en we hier in Nederland met veel hogere lonen van het medisch personeel en veel meer verheadkosten etc. hebben. 


 
 
Wereldwijd wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het niet noodzakelijk is de hele haarfollikel te transplanteren om haargroei te herscheppen. Als er een deel van het haarwortelzakje weggenomen wordt, en een gedeelte van het haarwortelzakje in het donorgebied achterblijft, kan dit op beide plaatsen een nieuwe haar (haren) produceren. Zowel in het donorgebied als in het ontvangstgebied komt er haar tot groei vanuit één originele haarfollikel.

http://www.haarstichting.nl/uploads/images/FUE%20haartransplantatie%201.JPG

De achterkant van het hoofd dient over het algemeen als donorgebied, dit gebied wordt ook wel de eeuwige krans genoemd. De haren die daar groeien vallen bij mannelijk haarverlies (veelal Alopecia androgenetica) niet uit, doordat ze ook na transplantatie hun genetische eigenschappen behouden. De eerste traditionele haartransplantatie werd voor het eerst uitgevoerd in 1952 door Dr. Orentreich en in 1959 gedocumenteerd. Sinds 1952 is de techniek verder verfijnd. Het succes van een haartransplantatie wordt bepaald door het feit dat de getransplanteerde haarfollikel zich net zo gedraagt als op de plaats van herkomst. Zelfs in het meest gevorderde stadium van AGA (Alopecia androgenetica), blijft op deze plaats een hoefijzervormige rand van haar bestaan. Dit gebied is ongevoelig voor het hormoon dihydrotestosteron dat zorgt voor haaruitval bij Alopecia androgenetica. Gedeeltes van haarfollikels die vanuit deze behaarde rand naar een kale plek op het hoofd van dezelfde patiënt zijn getransplanteerd, zullen nieuwe haren ontwikkelen. Wij passen deze methode al sinds 2006 toe en behandelen gemiddeld 750 mensen per jaar met succes.

 


 
Agenda
 
 
    
  
 
NieuwsbriefAanmelden
 

©2013 Kliniek Heihof | Albertus Perkstraat 37A | 1217 NL Hilversum | 035 - 77 24 8 24 | All rights reserved